Egy kis móka

2010/09/13 @ 13:25 Tibor

Annak kapcsán, hogy a Toshiba már 25 éve gyárt laptop számítógépeket, néhány muzeális számítógépet és egy izgalmas rendezvényt fotóztam a múlt héten.
A megfeszített munka folyamatából rántott ki néhány percre az alábbi fénykép elkészítése.

A kép kora délután készült, és már a fényképezőgép LCD kijelzőjén is így nézett ki, tehát nem az utómunka során színeztem ilyenre.

Ha érdekel, hogyan készült, olvass tovább. De vigyázz, nagyon technikai lesz a dolog!

A fényképezőgép manuális módban volt, azért hogy a környezeti fényeket megfelelően el tudjam nyomni. Ezt úgy tettem, hogy a záridőt felhúztam 1/200 másodpercre, míg a rekesz F/9-en volt. Ettől lett a kép háttere sötét. Az értékeket egyébként nem fénymérő alapján, hanem egyszerűen néhány teszt kép készítése során finomítottam.

A fehéregyensúlyt Tungsten-re, vagyis izzólámpára állítottam, azért, hogy a természetes fény által megvilágított háttér kék legyen.
A laptopot egy Nikon SB-900-assal világítottam meg, ami SU-4 módban a fényképezőgépen lévő vaku fényére villant el. A hölgyet szintén egy SU-4 módban működő SB-900-as vaku világította meg, de nem közvetlenül: a laptop képernyőjére tettem egy fehér A4-es lapot, és a vaku arra szórta a fényét. Mindkét vaku manuális módban volt, és mindkettőn CTO (Color Temperature Orange) színező fólia volt, hogy az izzólámpa színhőmérsékletét reprodukálják a beállított fehéregyensúlynak megfelelően.

A hajtincsek egy lábközé szorított ventillátor hatására szállnak az ég felé. :-)

A hölgyek mosolyához nem tettem hozzá semmit.

Nincs hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Bocs, de ehhez most nem szólhatsz hozzá.